Cégünk műanyag télikert, alumínium télikert és fa télikert gyártásával és telepítésével foglalkozik. Látogasson el bemutatótermünkbe, tekintse meg télikert mintadarabunkat.

Árajánlatkérés   Kapcsolat   Télikert gyakori kérdések
Betűméret növel / csökken
Télikert
Kulcsszavak
akciós télikert, design télikert, olcsó télikert, egyedi télikert, alumínium télikert, műanyag télikert, fa télikert, virágos télikert, hangulatos télikert, saját télikertRólunk mondták
Kiss István
Már több, mint egy éve terveztük a télikert építtetését amikor felkerestük az A-Télikertet, akik biztosítottak arról, hogy az álmaink megvalósíthatók. Nagyon örülök, hogy ezt a céget választottuk a télikert megvalósítására, mert azon túl, hogy nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, a felhasznált anyagok minősége, a munka gördülékenysége a hozzáértésükről és szakértelmükről tett tanúbizonyságot.
Cégismertető
Bemutatóterem


Cím: 1115 Budapest, Ildikó utca 8.
Telefon, fax: (1) 445-2835
E-mail: info@a-telikertek.hu

továbbTélikertek története

Télikertek

A télikertek története

A télikertek a XVII. századi tehetős angol arisztokrata családok pálmaházaiból alakultak ki, s fejlődtek mostani formájukra az eltelt évszázadok alatt.

Hozzáépített télikert - belső nézetA télikertek divatja a XIX. században élte fénykorát. Népszerűsége egészen a XX. század közepéig tartott, majd lassan feledésbe merült. A XX. század vége felé azonban felébredt Csipkerózsika álmából és mára már rengetegen hódolnak a növények iránti kedvtelés eme "luxus" formájának. A télikert immár nem csak a gazdagok kiváltsága, megfizethetővé vált az átlagos keresettel rendelkező családok számára is. Napjainkban teljesen kiforrott télikert rendszerek állnak rendelkezésre a minden igényt kielégítő megvalósítás érdekében. A télikertek – nagyméretű üvegfelületeik révén – nagyobb fényhozamot biztosítanak a növények számára, amelyek így több oxigént termelnek, pozitívan befolyásolva ezzel a helyiség atmoszféráját. Ez közérzetünkre is jelentős mértékben kihat, hiszen a közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, valamint jelentsen befolyásolja szellemi és fizikai aktivitásunkat. Mindenki megtapasztalta már, hogy verőfényes napokon jobb a hangulata, mint borús, esős időben. Ezért is fontos biztosítani, hogy az őszi-téli időszakban a kevés napfény életünk része legyen.

Számos példa támasztja alá világszerte, hogy a télikertek nemcsak pihenőhelyként funkcionálhatnak, hanem jó szolgálatot tesznek munkahelyként is. Az energiatöbblet az üvegházhatásnak köszönhető: a rövidhullámú napsugárzás áthatol az üvegen, majd a belső hőtároló felületek elnyelik és hosszúhullámú hősugárzás formájában adják le. A hosszúhullámú sugárzás azonban már nem tud távozni az üvegfalakon keresztül. Megfelelő tájolás, illetve elhelyezés esetén a télikertek fontos szerepet játszhatnak a ház zajszigetelésében is.

Hasznos tudnivalók a télikertekről

A télikertek tökéletes megoldást nyújtanak a lakótér bővítésére, közvetlen kertkapcsolat kialakítására, valamint a téli időszakban haszontalan terasz hasznossá tételére. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nyáron némi hátránnyal járhat, ha nem megfelelő az árnyékolás: a télikertek miatt ugyanis nagy mértékben megnőhet a lakást érő hőterhelés. Ez télen persze előnnyé változik, hiszen a napenergia passzív hasznosításából nyert hőenergia révén csökkennek a fűtési költségek.
A nagy felületű üveg vagy plexi segít egy kellemesebb, élettelibb lakótér és a jobb közérzet kialakításában. A télikertek esetében alapvető fontosságú a tökéletes vízzárás és hőszigetelés, valamint a szerkezet statikai stabilitása (a hó terhelése miatt). A télikertek lehetnek fűtött vagy fűtetlen terű, de akár elhelyezhetők benne az általunk forgalmazott kandallók is (kémény általában szükséges hozzá). A lakótérként hasznosított télikerteknél mindig biztosítani kell a megfelelő fűtést és a zárhatóságot.


Tippek, tanácsok
Ahol sok fény szükséges – árnyékolásra is gondolni kell! Télikert árnyékolási tanácsért forduljon kollégáinkhoz!Árajánlatkérés
Árajánlatkérés télikertekre
Kérje részletes, egyedi árajánlatunkat műanyag télikert, alumínium télikert vagy fa télikert telepítésére.
tovább 
A télikertek    |    Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
  csomagtartó | netkert