Cégünk műanyag télikert, alumínium télikert és fa télikert gyártásával és telepítésével foglalkozik. Látogasson el bemutatótermünkbe, tekintse meg télikert mintadarabunkat.

Árajánlatkérés   Kapcsolat   Télikert gyakori kérdések
Betűméret növel / csökken
Télikert
Rólunk mondták
Kiss István
Már több, mint egy éve terveztük a télikert építtetését amikor felkerestük az A-Télikertet, akik biztosítottak arról, hogy az álmaink megvalósíthatók. Nagyon örülök, hogy ezt a céget választottuk a télikert megvalósítására, mert azon túl, hogy nagyon kedvesek és figyelmesek voltak, a felhasznált anyagok minősége, a munka gördülékenysége a hozzáértésükről és szakértelmükről tett tanúbizonyságot.
Cégismertető
Bemutatóterem


Cím: 1115 Budapest, Ildikó utca 8.
Telefon, fax: (1) 445-2835
E-mail: info@a-telikertek.hu

továbbKulcsszavak
akciós télikert, design télikert, olcsó télikert, egyedi télikert, alumínium télikert, műanyag télikert, fa télikert, virágos télikert, hangulatos télikert, saját télikertTélikertek története

Télikertek

A télikertek története

A télikertek a XVII. századi tehetős angol arisztokrata családok pálmaházaiból alakultak ki, s fejlődtek mostani formájukra az eltelt évszázadok alatt.

Hozzáépített télikert - belső nézetA télikertek divatja a XIX. században élte fénykorát. Népszerűsége egészen a XX. század közepéig tartott, majd lassan feledésbe merült. A XX. század vége felé azonban felébredt Csipkerózsika álmából és mára már rengetegen hódolnak a növények iránti kedvtelés eme "luxus" formájának. A télikert immár nem csak a gazdagok kiváltsága, megfizethetővé vált az átlagos keresettel rendelkező családok számára is. Napjainkban teljesen kiforrott télikert rendszerek állnak rendelkezésre a minden igényt kielégítő megvalósítás érdekében. A télikertek – nagyméretű üvegfelületeik révén – nagyobb fényhozamot biztosítanak a növények számára, amelyek így több oxigént termelnek, pozitívan befolyásolva ezzel a helyiség atmoszféráját. Ez közérzetünkre is jelentős mértékben kihat, hiszen a közvetlen napfény szabályozza élettanilag fontos hormonjaink termelését, valamint jelentsen befolyásolja szellemi és fizikai aktivitásunkat. Mindenki megtapasztalta már, hogy verőfényes napokon jobb a hangulata, mint borús, esős időben. Ezért is fontos biztosítani, hogy az őszi-téli időszakban a kevés napfény életünk része legyen.

Számos példa támasztja alá világszerte, hogy a télikertek nemcsak pihenőhelyként funkcionálhatnak, hanem jó szolgálatot tesznek munkahelyként is. Az energiatöbblet az üvegházhatásnak köszönhető: a rövidhullámú napsugárzás áthatol az üvegen, majd a belső hőtároló felületek elnyelik és hosszúhullámú hősugárzás formájában adják le. A hosszúhullámú sugárzás azonban már nem tud távozni az üvegfalakon keresztül. Megfelelő tájolás, illetve elhelyezés esetén a télikertek fontos szerepet játszhatnak a ház zajszigetelésében is.

Hasznos tudnivalók a télikertekről

A télikertek tökéletes megoldást nyújtanak a lakótér bővítésére, közvetlen kertkapcsolat kialakítására, valamint a téli időszakban haszontalan terasz hasznossá tételére. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy nyáron némi hátránnyal járhat, ha nem megfelelő az árnyékolás: a télikertek miatt ugyanis nagy mértékben megnőhet a lakást érő hőterhelés. Ez télen persze előnnyé változik, hiszen a napenergia passzív hasznosításából nyert hőenergia révén csökkennek a fűtési költségek.
A nagy felületű üveg vagy plexi segít egy kellemesebb, élettelibb lakótér és a jobb közérzet kialakításában. A télikertek esetében alapvető fontosságú a tökéletes vízzárás és hőszigetelés, valamint a szerkezet statikai stabilitása (a hó terhelése miatt). A télikertek lehetnek fűtött vagy fűtetlen terű, de akár elhelyezhetők benne az általunk forgalmazott kandallók is (kémény általában szükséges hozzá). A lakótérként hasznosított télikerteknél mindig biztosítani kell a megfelelő fűtést és a zárhatóságot.


Árajánlatkérés
Árajánlatkérés télikertekre
Kérje részletes, egyedi árajánlatunkat műanyag télikert, alumínium télikert vagy fa télikert telepítésére.
továbbTippek, tanácsok
Ahol sok fény szükséges – árnyékolásra is gondolni kell! Télikert árnyékolási tanácsért forduljon kollégáinkhoz! 
A télikertek    |    Oldal ajánlása    |    Nyomtatóbarát változat    |    Hozzáadás a kedvencekhez
Lap tetejére
  csomagtartó | netkert